t Boshuisje Winterswijk: logo

Introductie

't Boshuisje

foto's en geluiden

films

gastenboek

prijzen 2019

voorwaarden

privacyverklaring

Natuurfotografie

vogels

Tips

Omgeving

wandelen

fietsen

Contact

Social media

Links

Korenburgerveen

Wandelen rond Winterswijk in de Achterhoek

Wandelroutes vanuit 't Boshuisje

 1. wandelroute Korenburgerveen Korenburgerveen
  Dit uitgestrekte moerasgebied bestaat uit hoogveen, moerasbos, heide en voedselarme graslanden. De wandeling op zich is relatief kort, maar mooi. In natte tijden is het raadzaam om laarzen aan te trekken. Zie de pagina foto's.

 2. Mentink
  Het landgoed Mentink bestaat uit bossen met naald- en loofbomen, eikenbos, houtwallen en kleinschalig hoevenlandschap. De route is 5 km lang en eventueel te koppelen aan de vorige wandeling.

 3. Dagwandeling Rondje om het veen: Schaddenpad
  Deze wandeling voert u tot rond het Meddose-, Vragender-, Corlese- en Korenburgerveen deels door weilanden, deels door veen. Zie de pagina foto's.

 4. Dagwandeling Langs de Groenlosche Slinge 10 km
  Een nieuwe wandelroute van de Unie van Waterschappen langs de meanderende Slinge. In de brochure staat de route beschreven op pagina 7. Aantakroute vanuit de bungalow. Zie de pagina foto's.

 5. Dagwandeling Winterswijk - Vragender 20 km
  Een NS-wandeling  van plm 20 km die u grotendeels voert over het Scholtenpad (LAW). U wandelt vooral over zandwegen. Aantakroute rechtstreeks vanuit de bungalow. U kunt ook kijken op de website van Eropuit.

 6. Mondriaanwandeling Winterswijk.avondwandeling in de achterhoek
  Stadswandeling die u voert langs plaatsen die te maken hebben met Piet Mondriaan. Eventueel te combineren met een wandeling naar Winterswijk over zandwegen en fietspaden.

 7. Rondwandeling vanuit de bungalow*
  Deze wandeling van plm 10 km voert u door bossen en over zandpaden.

 8. We hebben zelf een paar avondwandelingen uitgezet van plm. een half uur: het noordelijk blokkie om en het zuidelijk blokkie om. *

 9. Voor een hete dag hebben wij een verkoelende boswandeling voor u gereed.*


 

Wandelingen rondom Winterswijk

 

Er zijn tal van wandelingen te maken die hun startpunt in (de buurt van) Winterswijk hebben, en voeren dan verder richting bijvoorbeeld Aalten, Zieuwent en meer naar het Oosten, langs allerlei natuurlijk schoon.

 1. Wandeling Ratumse Beek en Masterveld* 6 km
  Een avontuurlijke wandeling over een verborgen pad langs de Ratumse Beek, en vervolgens naar het Masterveld met een schitterend orchideeënveldje.

 2. Winterswijk - Bekendelle en Buskersbos 19 km
  Deze wandeling voert u naar het bekende Bekendelle en het Buskersbos, dat ten zuidwesten van Winterswijk groeit en bloeit langs de Slinge.

 3. Kommiezenpad - wandelen over oude smokkelpaden
  Vier zeer mooie rondwandelingen leiden de wandelaar aan weerszijden van de grens over voormalige tol- en smokkelpaden. De wandelroutes zijn duidelijk gemarkeerd en voorzien van infopanelen. Afstanden variëren van 4,8 tot 12,8 kilometer.  Op YouTube vindt u een impressiefilmpje. Vergeet u niet uw paspoort mee te nemen...

 4. Natuurgebied Zwillbrock Leemputten - Zwillbrock
  Ook nu uw paspoort niet vergeten, want de wandeling voert vlak over de grens naar Europa's noordelijkste flamingo kolonie. Ook zijn er tienduizenden meeuwen. In combinatie met de Leemputten-wandeling, hebt u grote kans om de wielewaal te horen. Aantakroute met auto of fiets vanuit 't Boshuisje. *

 5. Stadswandeling Groenlo
  Een wandeling door het vesting- en bierstadje Groenlo.

 6. Wandeling Bredevoort Boekenstad 15 km
  Een wandeling die voert door de omgeving van Aalten / Bredevoort. Goed te combineren met de door onszelf uitgezette fietstocht Retourtje Bredevoort.

 7. Favoriete wandeling van het tijdschrift Grasduinen 20 km
  Voor freelance redacteur Inge Fraters is een wandeling rond Winterswijk de winnaar. "Omdat het er zo ouderwets stil en leeg is", zo licht zij haar keuze toe.
  De tocht voert ondermeer door het Buskersbos, langs Kotten, langs het Woold en door de Bekendelle

 8. Avontuurlijke wandeling langs en door het Wooldse Veen *
  Een wandeling over onontdekte smokkelaarspaadjes met als toetje een wandeling door het veen.

 9. LAW Scholtenpad
  Natuurlijk mag het bekende Scholtenpad niet ontbreken in de vermelding. Het pad rond Winterswijk met de vier spaken vanuit het centrum is in 2006 aangevuld met vier ‘inkortingroutes’. Naast de doorgaande route zijn er nu ook acht kant-en-klare dagwandelingen van 17 tot 23 km opgenomen, compleet met routekaartje.
  De dagwandelingen zijn apart in één richting beschreven en ingetekend op kaarten (1:50.000). Vijf van deze wandelingen kunnen worden gestart vanaf het station Winterswijk; de drie andere routes vertrekken vanaf een parkeerplaats in het buitengebied. Het Scholtenpad zelf is wel in twee richtingen beschreven.

  U kunt delen van het Scholtenpad gratis downloaden bij Wandelnet: Scholtenpad kaart

  Overlapping met het Scholtenpad vindt u ook bij de gratis route Winterswijk - Meddo (20 km).

* Deze routes worden u ter beschikking gesteld indien u een vakantie in 't Boshuisje hebt geboekt.

Algemene wandel-info, zie: Pagina Links

(c) 2016 't Boshuisje Winterswijk. Niets van deze website of aanverwante digitale publikaties zoals Twitter, Facebook, Youtube mag worden openbaar gemaakt, gekopieerd en/of verveelvuldigd op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van de eigenaren.