t Boshuisje Winterswijk: logo

Introductie

't Boshuisje

foto's en geluiden

films

gastenboek

prijzen 2019

voorwaarden

privacyverklaring

Natuurfotografie

vogels

Tips

Omgeving

wandelen

fietsen

Contact

Social media

Links

Korenburgerveen

Nationaal landschap, natura 2000, waardevol cultuurlandschap (WCL), en nog meer superlatieven...

De Achterhoek staat bekend om zijn coulissen. Het is een bijzonder afwisselend landschap, dat om elke hoek een nieuwe verrassing biedt. Dit landschap strekt zich uit tot ver voorbij Winterswijk. Deze omgeving is van zo'n schoonheid dat besloten is de omgeving te bestemmen tot Nationaal Landschap Winterswijk (voor een satellietkaart hiervan klikt u hier). Al veel langer was de omgeving tot Waardevol CultuurLandschap benoemd, omdat men zich de grote waarde ervan realiseerde en wilde behouden.

Naast de van oudsher agrarische coulissen en essen, zijn er vele kleine en grote natuurgebieden rond Winterswijk te vinden. De meeste daarvan zijn in handen van Natuurmonumenten en het Gelders Landschap. Op een paar honderd meter van 't Boshuisje ligt het uitgestrekte Korenburgerveen, en even verderop het grote landgoed 't Mentink. Daarnaast kunt u terecht in gebieden als Bekendelle, Dottinkrade, Buskersbos, Aaltense Goor, het Zwillbrock, 't Woold, de Wooldse venen, etc.

Maar er is meer!
Zo zijn er vele buurtschappen te vinden die eeuwenoud zijn. Met name aan de oostkant van Winterswijk heerst de verstilde rust van vroeger tijden.  Een autorit of fietstocht richting bijvoorbeeld Ratum of Kotten is zeker de moeite waard!

KorenburgerveenDe toekomst: het bospark geheel omsloten door het Korenburgerveen

In de nabije toekomst zal het bospark waarop 't Boshuisje Winterswijk is gelegen, ook aan de noordkant direct grenzen aan natuurgebied 't Korenburgerveen. In 2014 is begonnen met de ontwikkeling van 3 grote percelen. Het leefgebied van de zeldzame kamsalamander wordt daarmee nog verder uitgebreid, zo staat in het aanwijzingsbesluit Natura 2000. Deze salamander is overigens al waargenomen op het park.


Ratumse beekWinterswijk en omgeving zijn bij uitstek geschikt voor het maken van wandel- en fietstochten. Op een netwerk van fietspaden komt u langs beekjes, door weilanden, natuurgebieden en buurtschappen; een mogelijkheid om midden in de natuur volop te genieten.

Nabij de bungalow zijn diverse wandelingen te maken, variërend van enkele minuten tot enkele uren, zo u wilt een dagtocht. Tevens is voor u een kennismakingsfietstocht gemaakt van een half uur; u ziet dan direct al wat de omgeving te bieden heeft.

Op deze website vindt u op de pagina's wandelen en fietsen enkele routes kort beschreven; op de pagina foto's kunt u een indruk van enkele routes krijgen.

Maar u kunt natuurlijk ook gewoon 'es een dagje thuis blijven...

(c) 2016 't Boshuisje Winterswijk. Niets van deze website of aanverwante digitale publikaties zoals Twitter, Facebook, Youtube mag worden openbaar gemaakt, gekopieerd en/of verveelvuldigd op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van de eigenaren.